Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blijham vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Blijham? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je nuttige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Blijham!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

  • Lagere energiekosten.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
  • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
  • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-blijham-9697

Vloerverwarming laten leggen in Blijham

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Daardoor heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

  1. Samenvatting van jouw huis

    Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

  3. Beschrijf je huidige vloer

    Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, tapijt, tegels, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

  4. Uitvoerdatum

    Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Blijham zien of het past in de planning.

  5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Westerwolde en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Blijham

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je meer over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Blijham.

  • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
  • Het zal niet snel barsten of scheuren.
  • Veel toegepast bij bestaande woningen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

  • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
  • De vloer blijft langer warm.
  • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
  • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Blijham

Het elektrische systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Blijham

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Blijham.

  • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
  • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
  • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Blijham komen uit tussen de €1225,00 tot €2000,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blijham (update zaterdag, 18 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €790
20 – 25 m2€800 – €1275€1025 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2850€2575 – €3250
60 – 65 m2€3700 – €4450€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5700€5675 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: enkele afwerkvloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave bekijk je samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

  • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
  • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
  • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
  • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
  • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
  • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
  • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
  • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blijham? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bellingwolde, Wedde en Bad Nieuweschans.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

  • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
  • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
  • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
  • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
  • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
  • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerwolde kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westerwolde.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Blijham?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blijham, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9697.

Plaats een reactie