Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gasteren vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Gasteren? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vind je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Gasteren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

  • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
  • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
  • Een volledig onzichtbaar systeem.
  • Het werkt met vrijwel elke vloer.
  • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-gasteren-9466

Vloerverwarming laten leggen in Gasteren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In dat geval heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

  1. Beschrijf je huis

    De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet, keuken. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

  2. Type vloerverwarming kiezen

    Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

  3. Jouw huidige vloer

    Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

  4. Planning van de werkzaamheden

    Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gasteren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

  5. Offertes vergelijken

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Aa en Hunze en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Gasteren

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder vind je details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Gasteren.

  • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
  • Minder risico op barsten.
  • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

  • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
  • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
  • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
  • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Gasteren

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Gasteren

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Gasteren.

  • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
  • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
  • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gasteren liggen rond de €950,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de oppervlakte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gasteren (update zondag, 28 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€770 – €780
20 m2€875 – €1300€1100 – €1625
45 – 50 m2€2225 – €2875€2550 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4450€4125 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5700€5750 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand bieden we in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

  • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
  • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
  • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
  • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
  • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
  • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
  • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
  • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gasteren? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Eexterzandvoort, Anloo en Eext.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

  • Keuken: lekker koken met warme voeten.
  • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
  • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
  • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
  • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
  • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Aa en Hunze bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.aaenhunze.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gasteren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gasteren, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9466.

Plaats een reactie