Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nuis vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Nuis? Dit is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal check je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Nuis!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

  • Direct lagere energiekosten.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
  • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
  • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nuis-9364

Vloerverwarming laten leggen in Nuis

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

  1. Woning specificeren

    Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

  2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

    Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zal een infrarood model ook het overwegen waard.

  3. Hoe zit je vloer eruit?

    Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, PVC, parket, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Plannen in de agenda

    Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nuis eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

  5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westerkwartier en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installateurs regio Nuis

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder bekijk je meer details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nuis.

  • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
  • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
  • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, ATAG, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

  • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
  • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
  • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
  • Bekende merken: Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Nuis

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Nuis

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nuis.

  • Snelle en praktische methode.
  • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
  • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nuis komen uit tussen de €925,00 – €2075,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nuis (update dinsdag, 30 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€755 – €790
20 – 25 m2€850 – €1275€950 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2900€2600 – €3225
70 m2€3700 – €4375€4100 – €4850
80 – 85 m2€5200 – €5800€5700 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en uurloon (provincie Groningen).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bieden we in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

  • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
  • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
  • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
  • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
  • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
  • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
  • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
  • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nuis? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Boerakker, Niebert en Tolbert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

  • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
  • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
  • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
  • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
  • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westerkwartier is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westerkwartier.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nuis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nuis, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9364.

Plaats een reactie