Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Marum vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Marum? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts check je handige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Marum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

  • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
  • Het gevoel van tocht verdwijnt.
  • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
  • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
  • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-marum-9363

Vloerverwarming laten leggen in Marum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

  1. Samenvatting van jouw huis

    Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, keuken, badkamer. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

  3. Huidige vloerbedekking

    Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, PVC, laminaat, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

  4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

    Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Marum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

  5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

    Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westerkwartier en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Marum

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming delen we meer info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Marum.

  • Snellere warmteafgifte.
  • Voorkomt barsten in de vloer.
  • Ook voor woningen met houten vloeren.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

  • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
  • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
  • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
  • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat0Marum

    Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

    • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
    • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
    • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Marum

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Marum.

  • Een korte opwarmtijd van de vloer.
  • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
  • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Marum kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €1825,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Marum (update dinsdag, 30 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€775 – €785
25 m2€850 – €1250€950 – €1650
40 – 45 m2€2275 – €2750€2500 – €3275
65 m2€3775 – €4350€4025 – €4700
80 – 85 m2€5200 – €5650€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bekijk je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

  • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
  • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
  • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
  • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
  • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
  • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Marum? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tolbert, Nuis en Midwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

  • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
  • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
  • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Westerkwartier bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.westerkwartier.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Marum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 10-15 m2 tot zeker €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Marum, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9363.

Plaats een reactie