Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Anjum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Anjum? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform verstrekken we bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Anjum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

  • Duurzamer en energiezuiniger.
  • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
  • Volledig onzichtbaar systeem.
  • In de zomer kan je jouw huis koelen.
  • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-anjum-9133

Vloerverwarming laten leggen in Anjum

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Op die manier heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

  1. Omschrijf jouw woning

    Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

  2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

    Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

  3. Hoe zit je vloer eruit?

    Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, tapijt, tegels, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

  4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

    Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Anjum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

  5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

    In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Noardeast-Fryslân en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts regio Anjum

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema delen we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Anjum.

  • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
  • Relatief snel te leggen.
  • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

  • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
  • Het houdt de vloer langer warm.
  • Waardeverhoging van je woning.
  • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Anjum

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Anjum

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Anjum.

  • Je vloer zal erg snel opwarmen.
  • Geen verhoging van je vloer.
  • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Anjum variëren tussen de €1275,00 tot €2350,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Anjum (update zondag, 19 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€765 – €795
20 m2€900 – €1275€1100 – €1450
45 m2€2250 – €2875€2575 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4500€4150 – €4850
80 m2 +€5150 – €5800€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Tip: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

  • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
  • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
  • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
  • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
  • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
  • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
  • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
  • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Anjum? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ee, Lioessens en Oostrum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

  • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
  • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
  • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
  • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
  • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
  • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.noardeast-fryslan.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Anjum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het type model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Anjum, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9133.

Plaats een reactie