Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalsum vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Aalsum? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Aalsum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

  • Duurzamer en energiezuiniger.
  • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
  • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
  • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
  • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-aalsum-9121

Vloerverwarming laten leggen in Aalsum

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

  1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

    De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

  2. Type vloerverwarming kiezen

    Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

  3. Jouw huidige vloer

    Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, parket, laminaat, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

  4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

    Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Aalsum alvast ruimte maken in de agenda.

  5. Onderzoek de verschillende installateurs

    Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Noardeast-Fryslân en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installateurs nabij Aalsum

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming vertellen we praktische informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Aalsum.

  • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
  • Beperkte kans op beschadigingen.
  • Veel toegepast bij bestaande woningen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

  • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
  • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
  • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
  • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Technea, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Aalsum

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Aalsum

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Aalsum.

  • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
  • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
  • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalsum kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2300,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalsum (update dinsdag, 30 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €795
20 m2€850 – €1200€1150 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2800€2575 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4450€4150 – €4800
90 m2 +€5175 – €5800€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna lees je kort en bondig meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

  • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
  • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
  • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
  • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
  • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
  • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
  • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
  • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalsum? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Wâlterswâld, Wetsens en Burdaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

  • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
  • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
  • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
  • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
  • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.noardeast-fryslan.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Aalsum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.900 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalsum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9121.

Plaats een reactie