Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wirdum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Wirdum? Vloerverwarming betreft een type verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wirdum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

  • Lagere energiekosten.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
  • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
  • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wirdum-9088

Vloerverwarming laten leggen in Wirdum

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

  1. Omschrijf type woning

    De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

  2. Kies het soort vloerverwarming

    Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen producten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

  3. Jouw huidige vloer

    Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, tapijt, vinyl, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

  4. Opleverdatum vaststellen

    Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Wirdum alvast ruimte maken in de agenda.

  5. Offertes vergelijken

    Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leeuwarden en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming experts regio Wirdum

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna delen we meer info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wirdum.

  • Warmt sneller op dan natbouw.
  • Snel in gebruik te nemen.
  • Ook voor woningen met houten vloeren.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant, AWB, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

  • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
  • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
  • Waardeverhoging van je woning.
  • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wirdum

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wirdum

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wirdum.

  • Snelle opwarming van de vloer.
  • Geen verhoging van je vloer.
  • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wirdum variëren tussen de €1225,00 – €2000,00. De definitieve prijzen hangen af van veel onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wirdum (update maandag, 29 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €800
20 – 25 m2€950 – €1300€1050 – €1600
40 – 45 m2€2225 – €2800€2675 – €3300
60 – 65 m2€3700 – €4400€4150 – €4875
85 m2 +€5125 – €5750€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna vind je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

  • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
  • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
  • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
  • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
  • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
  • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
  • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
  • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wirdum? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hempens, Wytgaard en Teerns.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

  • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
  • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
  • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Leeuwarden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.leeuwarden.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wirdum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.500 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wirdum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9088.

Plaats een reactie