Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alde Leie vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Alde Leie? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform lees je alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Alde Leie!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

  • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
  • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
  • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
  • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
  • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-alde-leie-9071

Vloerverwarming laten leggen in Alde Leie

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In die situatie weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

  1. Woning specificeren

    De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang, keuken, woonkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

    Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

  3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

    Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, vinyl, parket, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Werkzaamheden inplannen

    Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Alde Leie alvast ruimte maken in de agenda.

  5. Onderzoek de verschillende installateurs

    Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Leeuwarden en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts nabij Alde Leie

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder bekijk je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Alde Leie.

  • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
  • Handig om snel te verwerken in je huis.
  • Er is minder opbouwhoogte nodig.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

  • De buizen worden direct in het beton gestort.
  • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
  • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
  • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon0Alde Leie

    Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

    • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
    • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
    • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Alde Leie

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Alde Leie.

  • Je vloer zal erg snel opwarmen.
  • De vloer blijft even hoog als ervoor.
  • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alde Leie kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alde Leie (update maandag, 29 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€750 – €785
20 m2€850 – €1350€1150 – €1600
40 – 50 m2€2325 – €2775€2675 – €3375
65 m2€3800 – €4400€4125 – €4850
90 m2 +€5250 – €5675€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder vind je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

  • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
  • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
  • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
  • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
  • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
  • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alde Leie? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Aldtsjerk, Nij Altoenae en Mûnein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

  • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
  • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
  • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
  • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
  • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Leeuwarden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leeuwarden.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Alde Leie?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.125 voor 10 m2 tot zeker €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort model (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alde Leie, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9071.

Plaats een reactie