Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Waar vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in t Waar? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in t Waar!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

  • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
  • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
  • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
  • Het werkt met vrijwel elke vloer.
  • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-t-waar-9942

Vloerverwarming laten leggen in t Waar

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

  1. Informatie over jouw huis delen

    Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie nog een alternatief.

  3. Huidige vloerbedekking

    Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

  4. Opleverdatum vaststellen

    Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in t Waar vooraf kijken of er plek is.

  5. Extra informatie en offertes vergelijken

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oldambt en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving t Waar

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het onderstaande blok vind je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in t Waar.

  • Uitstekende warmtegeleiding.
  • Sneller in gebruik te nemen.
  • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, AWB, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

  • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
  • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
  • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
  • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in t Waar

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in t Waar

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in t Waar.

  • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
  • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
  • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in t Waar variëren tussen de €975,00 tot €2475,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Waar (update dinsdag, 30 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€760 – €780
20 m2€875 – €1200€975 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2775€2525 – €3325
65 – 70 m2€3800 – €4375€4050 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5800€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder check je samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

  • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
  • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
  • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
  • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
  • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Waar? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Meedhuizen, Nieuw Scheemda en Farmsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

  • Keuken: lekker koken met warme voeten.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
  • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
  • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oldambt is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-oldambt.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in t Waar?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor 10 m2 tot zo’n €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Waar, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9942.

Plaats een reactie