Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drachtstercompagnie vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Drachtstercompagnie? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Drachtstercompagnie!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

  • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
  • Het gevoel van tocht verdwijnt.
  • Het interieur oogt een stuk strakker.
  • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
  • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-drachtstercompagnie-9222

Vloerverwarming laten leggen in Drachtstercompagnie

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Op die manier weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

  1. Inzicht in je huis

    Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

  3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

    Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, linoleum, tegels, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

  4. Uitvoermoment kiezen

    Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Drachtstercompagnie eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

  5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

    Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Smallingerland en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Drachtstercompagnie

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem komt tot stand door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we meer informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Drachtstercompagnie.

  • Uitstekende warmtegeleiding.
  • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
  • Kleinere opbouwhoogte.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

  • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
  • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
  • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
  • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Drachtstercompagnie

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Drachtstercompagnie

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Drachtstercompagnie.

  • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
  • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
  • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Drachtstercompagnie schommelen tussen de €1150,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drachtstercompagnie (update maandag, 29 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€755 – €810
25 m2€950 – €1275€1150 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2875€2500 – €3250
60 m2€3750 – €4375€4200 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

  • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
  • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
  • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
  • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
  • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
  • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
  • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drachtstercompagnie? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in De Tike, Houtigehage en Opeinde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

  • Keuken: lekker koken met warme voeten.
  • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
  • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
  • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
  • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Smallingerland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.smallingerland.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Drachtstercompagnie?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor 10 m2 tot wel €5.400 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drachtstercompagnie, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9222.

Plaats een reactie